Monday, 26 May 2014

Niat sebenar DAP calonkan Dyana DIDEDAHKAN!Secara Profesionalnya , Dyana Sofya Masih bukan Peguam 

Hasil carian kami dari laman Malaysian Bar , Dyana Sofya tidak berdaftar sebagai pengamal undang-undang. 


Menurut Seksyen 37 Akta Profesion Undang-undang 1976 

Tiada orang tidak diberi kuasa boleh bertindak sebagai peguam bela dan peguam cara

37. (1) Mana-mana orang tidak diberi kuasa yang—
(a) bertindak sebagai seorang peguam bela dan peguam cara atau ejen bagi mana-mana pihak kepada prosiding atau atas apa-apa sifat, selain sebagai suatu pihak kepada suatu tindakan yang baginya dia sendiri suatu pihak, memohon serta mendapatkan apa-apa writ, saman atau proses, atau memulakan, meneruskan, memujuk rayu atau membela apa-apa tindakan, guaman atau prosiding lain atas nama mana-mana orang lain dalam mana-mana Mahkamah di Malaysia atau membuat atau menyediakan apa-apa surat cara berhubung dengan apa-apa prosiding dalam mana- mana Mahkamah itu; 

atau

(b) bersengaja atau secara palsu berpura-pura, atau mengambil atau menggunakan apa-apa nama, gelaran, tambahan atau perihal yang membayangkan bahawa dia berkelayakan atau diberi kuasa dengan sempurna untuk bertindak sebagai seorang peguam bela dan peguam cara atau bahawa dia diiktiraf oleh undang-undang sebagai berkelayakan atau diberi kuasa sedemikian,

melakukan suatu kesalahan dan apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi dua ribu lima ratus ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi enam bulan atau kedua-duanya.‎

------------------------------------------------**********--------------------------------------------------

Kantoi. Nampaknya pilihanraya kecil Teluk Intan ini bukanlah medan DAP untuk membela rakyat, sebaliknya terbukti kini ianya dijadikan peluang untuk Lim Kit SiaL terus menghambakan seorang gadis Melayu secara PERCUMA!

Jika Dyana bukan seorang peguam yang diiktiraf sepertimana yang dicanangkan oleh pakatan pembangkang sebelum ini, maka benarlah teori kami sebelum ini (http://mymassa.blogspot.com/2014/05/prkp076-teluk-intan-penentu-nasib-masa.html) yang beliau hanyalah seorang anak gadis Melayu mentah yang mencari-cari tempat untuk memulakan hidup dengan kelulusan yang tidak seberapa. 

Dan mungkin juga kerana terlalu terdesak untuk hidup senang dengan jalan yang mudah, maka digadaikanlah maruah diri serta bangsa bagi menghambakan diri menjaga seorang BAPA CAUVINIS CINA yang pernah mengetuai gerakan MENYEMBELIH orang Melayu ketika 13 MEI 1969!

Itu pun Lim Kit Siang sudah merasakan cukup rugi. Sebab itulah disuanya HAMBA SAHAYAnya sebagai calon PRK di kawasan yang boleh dikatakan SELAMAT untuk DAP. Harapannya, kemenangan Dyana bakal menjimatkan kos bulanan yang terpaksa dibayar sebelum ini. Maklumlah, selepas jadi ahli parlimen DAP, Dyana bolehlah terus menjaga uncle Lim seperti biasa, tetapi kali ini dibayar dengan WANG RAKYAT!

Jadi, apa yang orang Teluk Intan hendak harapkan si DYANA ini lakukan untuk membela nasib mereka?!! Lebih buruk, jika dapat dibuktikan yang beliau pernah menyalah gunakan gelaran sebagai PEGUAM secara HARAM, silap-silap boleh PRK sekali lagi di Teluk Intan ini.

Daripada beri undi kepada penganggur yang menjadi boneka cauvinis, lebih baik buka sahaja iklan untuk mana-mana penganggur kehormat yang mahukan kerja segera agar mendaftar diri menjadi wakil rakyat secara temuduga.

No comments:

Post a Comment