Friday, 10 February 2017

STRATEGI DAP SUDAH BERJAYA SETAKAT INI, MELAYU TIDAK AKAN SEDAR!

Strategi pecah dan perintah Kit Siang

Saya berbangga menjadi seorang pelajar Joginder Singh Jessy. Antara buku beliau adalah ‘History of Malaya (1400-1959)’, ‘Malaysia, Singapore & Brunei, 1400 1965’, ‘The Making Of The Modern World’, dan ‘A short history of South East Asia’. Sehingga hari ini saya suka dengan sejarah dan saya masih mengambil kursus sejarah berkenaan dengan sejarah English dan Eropah (kerana di sekolah kita hanya belajar sejarah Tanah Melayu dan Asia).

Apa-apa pun, apa yang menarik perhatian saya adalah bagaimana 3500 orang British boleh memerintah India yang mempunyai rakyat sebanyak 300 juta orang. Dan mereka melakukan perkara yang sama di Tanah Melayu. Sebagai contoh, hanya satu (ya, hanya satu) 'penasihat' British boleh mentadbir Kelantan dari tahun 1909 sehingga ke tahun 1941 dan disokong oleh hanya segelintir anggota polis Sikh yang berpangkalan di Singapura (yang akan dibawa ke Kota Bharu hanya apabila diperlukan).

Jawapannya sebenarnya adalah sangat mudah. Orang British adalah pakar dalam pecah dan perintah. Dan orang India dan orang Melayu (dan juga orang Cina di China) boleh dibahagikan dan diperintah. Jadi 3500 orang kulit putih boleh memerintah lebih daripada 300 juta penduduk India manakala seorang Mat Salleh di Kota Bharu boleh mentadbir seluruh negeri dan memberitahu Sultan apa yang boleh dan tidak boleh dilakukan (jika tidak anggota polis Sikh akan dibawa dengan bot dari Singapura - dan selepas tahun 1915 dengan menggunakan kereta api).

Jika rakyat Kelantan bersatu, mereka akan sedar bahawa keseluruhan 300,000 mereka boleh dengan mudah menendang keluar seorang Mat Salleh dan tiada apa yang dapat dilakukan oleh 30 anggota polis Sikh. Tetapi bukankah kerana ini juga Melaka telah jatuh (kerana perbalahan dalaman, seperti mana yang Tun Dr Mahathir Mohamad begitu gemar untuk mengingatkan kita)? Dan Mahathir terus mengingatkan kita berkali-kali bahawa melainkan jika orang Melayu bersatu, mereka akan berdepan dengan bahaya dijajah oleh orang lain sekali lagi.

Apabila Mahathir bercakap tentang 'dijajah' beliau bukan hanya merujuk kepada kuasa asing seperti pada masa lalu. Apa yang dimaksudkannya adalah bukan Melayu. "Melayu akan jadi hamba di negara sendiri" adalah mantra yang Mahathir sentiasa laungkan. Jadi orang Melayu perlu bersatu atau tidak mereka akan kehilangan kuasa politik mereka, adalah peringatan yang berterusan yang Mahathir dan orang-orang seperti beliau katakan setiap hari.

Dan tidak ironikah bahawa Mahathir adalah orang yang sekarang ini memecahbelahkan orang Melayu dan meletakkan orang Melayu dalam keadaan bahaya yang menurutnya perlu dielakkan dengan apa jua cara skali pun?

Sebenarnya, British tidak mencipta strategi pecah dan perintah. Beribu-ribu tahun lebih awal sebelum itu, Sun Tzu telah pun bercakap mengenainya. "Seni menggunakan tentera adalah ini: Apabila sepuluh tentera berdepan dengan seorang musuh, kepung musuh itu; Apabila kita mempunyai kekuatan lima kali ganda daripadanya, serang musuh itu, Jika dua kali ganda kekuatannya, bahagikan musuh itu, "kata Sun Tzu.
Sun Tzu juga berkata seni perang adalah tipu daya. Jadi, anda perlu memainkan helah ke atas musuh anda dan memperdayakan mereka. Buat mereka fikir yang anda lakukan satu perkara walaupun anda sebenarnya melakukan perkara yang lain. Sebagai contoh, buat Bersih kelihatan seperti ia adalah mengenai pilihan raya yang bebas dan adil dan mengenai memberi keadilan kepada rakyat Malaysia sedangkan sebab sebenarnya adalah untuk menggulingkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak supaya anda boleh 'membebaskan' RM100 bilion yang telah anda ‘kunci’ di bawah pemegang amanah, proksi, calon-calon dan kroni.
Dan itu, secara kebetulan, adalah sebab mengapa PAS menolak untuk terlibat dalam perhimpunan Bersih 5.0 Sabtu lalu. Malay Mail Online berkata, "Hadi gembira PAS menolak Bersih 5, dan menggelarnya perhimpunan yang berbahaya" manakala Malaysia Outlook berkata, "Hadi menghentam kemelut jalanan Baju Kuning Bersih".

Ya, Abdul Hadi Awang mengetahui sebab sebenar mengapa perhimpunan Bersih 5.0 diadakan dan mengapa Mahathir dan Lim Kit Siang begitu bersemangat mengenainya. Mahathir mempunyai sebabnya yang tersendiri, begitu juga dengan Kit Siang.

Pada Mahathir ia adalah satu Kempen Anti-Najib dan beliau sangat-sangat mahu menggulingkan Najib dan dengan secepat mungkin supaya RM100 bilion beliau tidak akan berada dalam bahaya dan dinasti politik beliau mungkin menjadi realiti. Jika Najib tidak digulingkan maka Mahathir akan kehilangan kedua-duanya: RM100 bilion beliau dan juga dinasti politiknya. 

Pada Kit Siang, ia adalah tentang akhirnya menjalankan strategi pecah dan perintahnya yang telah lama ditunggu-tunggu. Pada tahun 2008 (dan 2013) mereka berjaya menjalankan langkah pertama, iaitu untuk menyatukan orang Cina di bawah satu panji politik. Kini mereka perlu menjalankan langkah kedua dan terakhir: iaitu untuk memecahbelahkan orang Melayu kepada lima, enam atau tujuh.
Kita tidak boleh lupa bahawa orang Melayu telah dibahagikan kepada tiga pada tahun 1990 (Umno, PAS dan Semangat 46). Tetapi orang Melayu masih mengekalkan kuasa politik. Orang Melayu sekali lagi dibahagikan kepada tiga pada tahun 1999 (Umno, PAS dan PKR). Tetapi orang Melayu masih tidak kehilangan kuasa politik. Jadi itu bermakna bahawa tiga sahaja tidak mencukupi. Ia mesti lebih daripada tiga: sekurang-kurangnya lima, enam atau tujuh.

Langkah pertama adalah untuk memecahbelahkan PAS. Ini telah pun berlaku. DAP menaja dan membiayai penubuhan PAN. Kemudian mereka perlu bertindak ke atas Umno dan dengan penubuhan PPBM atau Pribumi mereka juga telah berjaya untuk berbuat sedemikian. Jadi sekarang ini orang Melayu terbahagi kepada Umno, PAS, Pribumi, PAN dan PKR.

Tetapi itu masih tidak cukup bagus. Apa yang kita kini ada adalah Umno yang kuat dan PAS yang kuat menentang Pribumi yang lemah dan PAN yang tidak boleh mendapatkan 10% daripada ahli-ahli Umno dan PAS. Umno dan PAS kedua-duanya perlu dilemahkan lagi jika strategi pecah dan perintah itu mahu memberi kesan. Dan jika Umno dan PAS bekerjasama atau menubuhkan pakatan pilihan raya untuk mempertahankan orang Melayu dan Islam daripada serangan orang Cina DAP atau Evangelist Christian, ia akan menjadi halangan utama untuk DAP dan Pakatan Harapan.

Walau dengan cara apa sekali pun, Umno dan PAS dibenarkan untuk duduk semeja untuk apa jua alasan (perpaduan ummah, kepentingan Islam, atau apa sahaja). Umno dan PAS perlu kekal terbahagi dan Umno dan PAS mesti lebih dibahagikan secara dalaman, lebih daripada sekarang.

Pada masa lalu perpecahan dalam PAS adalah semata-mata perpecahan antara ulamak dan golongan ‘liberal’ (apa sahaja yang dimaksudkan dengan ‘liberal’ itu). Media bercakap tentang Erdogan atau Anwarinas berbanding dengan yang konservatif (apa sahaja yang dimaksudkan dengan 'konservatif' itu).
Itu sebenarnya adalah strategi yang tidak bagus kerana ia memberi gambaran bahawa di satu pihak anda mempunyai orang-orang Islam yang sebenar dan di sisi lain anda mempunyai orang-orang Islam yang sekular yang menyokong berjudi, minum arak, seks bebas dan kesatuan gay. Ini bermakna mereka yang berada dalam PAS mengikut perintah Allah manakala mereka yang berada dalam PAN melanggar hukum Al-Qur'an.
Sesiapa yang merancang strategi bodoh ini perlu ditembak. Kini orang PAN dikenali sebagai fasiq atau munafik manakala mereka dalam PAS adalah soleh. Untuk memastikan strategi ini berkesan, perpecahan dalam PAS mesti terjadi antara ulamak dan ulamak dan bukannya antara ulamak dan golongan sekular. Dan untuk memberikan gambaran ini, mereka menggunakan nombor dua dalam PAS, Tuan Ibrahim Tuan Man, untuk melakukan sebaliknya daripada segala-galanya yang nombor satu, Abdul Hadi Awang, lakukan.
DAP mempunyai beberapa Kuda Trojan dalam PAS. Seorang sudah agak terbuka mengenainya: Mahfuz Omar. Beliau mempunyai tulisan 'Ejen DAP' pada dahinya. Kuda Trojan yang lain seperti Husam Musa telah pun dihapuskan seperti tikus. Husam juga sebenarnya adalah Kuda Trojan sindiket perjudian. Tetapi ada orang lain yang sedang bersembunyi dan yang tugasnya adalah untuk mencipta perselisihan di antara nombor satu dan nombor dua dalam PAS.

Sebab itu kita melihat apabila Hadi berkata kita pergi ke timur, Tuan Ibrahim berkata kita pergi ke barat. Kadang-kadang bukannya Tuan Ibrahim pun yang menyediakan kenyataan itu tetapi orang lain yang buat bagi pihaknya. Banyak kali Tuan Ibrahim sebenarnya langsung tidak memahami isu ini. Itulah sebabnya apabila Hadi berkata, beliau tidak menyokong Bersih 5.0, Tuan Ibrahim akan mengutuk penahanan Maria Chin. Ini memberi gambaran bahawa Hadi dan Tuan Ibrahim tidak sehaluan dan bahawa PAS sudah terbahagi sedangkan yang sebenarnya ialah Tuan Ibrahim tidak sedar apa yang sedang berlaku.

Sebenarnya ini adalah satu strategi yang sangat bijak dan, jika ia berkesan, kali ini Kit Siang akan berjaya memecahbelahkan PAS. Kit Siang juga akan menggunakan PAS untuk memecahbelahkan lagi Umno dengan menggunakan “kerjasama” Umno-PAS (yang mana telah pun mereka lakukan). Orang Melayu mesti berpecah kepada, Umno Pro-Najib, Umno Anti-Najib, PAS Pro-Hadi, PAS Anti-Hadi, Pribumi, PAN, PKR Pro-Azmin dan PKR Anti-Azmin.

Ya, itu adalah matlamat utamanya. Tiga pada tahun 1990 sudah tidak berjaya. Tiga pada tahun 1999 juga tidak berjaya. Lima pada hari ini juga seolah-olah tidak berkesan. Ia akhirnya harus menjadi lapan untuk berkesan: Umno Pro-Najib, Umno Anti-Najib, PAS Pro-Hadi, PAS Anti-Hadi, Pribumi, PAN, PKR Pro-Azmin dan PKR Anti-Azmin. Dan apabila itu terjadi, orang Melayu akan mengikut cara Red Indian yang juga dikenali sebagai yang penduduk asal Amerika di Amerika Syarikat, yang mana adalah apa yang Kit Siang sedang gunakan sebagai panduan beliau.

Ia telah dianggarkan bahawa pada kemuncak negara India, terdapat kira-kira 100 juta penduduk asal di Kanada, Amerika Utara dan Amerika Selatan. Orang putih secara sistematik telah membasmi mereka selama beratus-ratus tahun dan ahli sejarah kini memanggilnya sebagai ‘genocide’ atau pembunuhan beramai-ramai. Christopher Columbus sendiri dikatakan telah membunuh 500,000 kaum India. Malah Paus di Rome mengeluarkan fatwa yang menghalalkan pembunuhan beramai-ramai kaum India kerana menurut Paus, "Anda hanya perlu melihat ke dalam mata mereka untuk mengetahui bahawa mereka bukanlah manusia."
Ya, sejarah memberitahu kita bahawa lebih ramai orang India membunuh orang India daripada apa yang orang putih bunuh. Dan ini adalah kerana orang putih menggunakan orang India untuk membunuh kaum India. Ia adalah strategi pecah dan perintah yang biasa yang menyebabkan satu kumpulan penduduk asal untuk membunuh kumpulan penduduk asal yang lain. Oleh itu, 100 juta penduduk India telah dikurangkan kepada kurang daripada tujuh juta penduduk India hari ini atau hanya 2% daripada penduduk semasa di Amerika Syarikat dan Kanada.

Itulah satu-satunya cara untuk membuatkan orang Melayu kehilangan kuasa politik. Anda perlu membahagikan mereka dan membahagikan mereka lebih jauh lagi. Lihatlah Singapura dan Pulau Pinang sebagai contoh. Jika ia boleh dilakukan di Singapura dan Pulau Pinang maka ia membuktikan bahawa ia boleh dilakukan di tempat lain juga. Dan sejarah telah membuktikan bahawa cara yang paling berkesan untuk pecah dan perintah adalah dengan menggunakan penduduk asal untuk melawan dan membunuh penduduk asal yang lain.
Tetapi Hadi bukanlah bodoh, seperti ramai rakyat Malaysia, khususnya orang Cina DAP fikirkan. Hadi mempelajari Undang-Undang Syariah di Universiti Madinah antara tahun 1969 dan 1973 dan selepas itu di Universiti Al-Azhar di Kaherah di mana beliau belajar Sains Politik.

Jadi Hadi seorang yang berpengetahuan. Dan beliau tahu apa yang DAP rancang dan cuba untuk lakukan. Hadi juga mempunyai helahnya tersendiri. Dan Hadi menggunakan helahnya dengan baik.
Kuasa politik Melayu segaris dengan ketuanan Islam di Malaysia. Dan jika orang Melayu melihat ketuanan Melayu sebagai asas ketuanan Islam, Umno dan PAS akhirnya akan sehaluan dan orang-orang seperti Tuan Ibrahim dan Kuda Trojan lain dalam PAS tidak diperlukan lagi.

Masalah dengan orang-orang seperti Tuan Ibrahim adalah beliau hanya melihat gambaran yang kecil dan menjadikannya boleh dimanipulasi dengan mudah oleh Kuda Trojan DAP dalam PAS. Hadi, bagaimanapun, melihat gambaran yang lebih besar jadinya beliau adalah seorang ahli politik yang lebih baik. Politik bukanlah satu ‘zero sum game’. Terdapat juga situasi menang-menang. Politik hampir sentiasa mengenai kompromi dan kerjasama. Dan ini adalah sesuatu yang Hadi tahu dan Tuan Ibrahim perlu belajar.

-Raja Petra-

1 comment:

 1. Halo,
  nama saya Siti Aminah dari Indonesia, tolong saya sarankan semua orang di sini harus sangat berhati-hati, karena ada begitu banyak peminjam pinjaman palsu di internet, tetapi mereka masih yang asli di perusahaan pinjaman palsu. Saya telah ditipu oleh 4 pemberi pinjaman, saya kehilangan banyak uang karena saya mencari pinjaman dari perusahaan mereka. Saya hampir mati dalam proses karena saya ditangkap oleh orang karena berhutang.

  Saya hampir menyerah sampai saya meminta saran dari seorang teman yang memperkenalkan saya kepada pemberi pinjaman asli dan perusahaan yang sangat andal yaitu Ibu Alicia Radu yang mendapat pinjaman saya 800 juta rupiah Indonesia dalam waktu kurang dari 24 jam Tanpa ada tekanan dan pada suku bunga rendah 2%. Saya sangat terkejut ketika memeriksa rekening bank saya dan menemukan jumlah pinjaman yang saya minta telah ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan apa pun sehingga saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa tekanan dari Ibu Alicia Radu

  Saya ingin Anda mempercayai Ibu Alicia Radu dengan sepenuh hati karena ia sangat membantu dalam kehidupan dan kehidupan finansial saya. Anda harus menganggap diri Anda sangat beruntung memiliki kesempatan untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman, hubungi ibu Alicia Radu melalui email: (aliciaradu260@gmail.com)
  Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya: (sitiaminah6749@gmail.com) jika Anda memerlukan informasi tentang bagaimana saya mendapatkan pinjaman dari Ibu Alicia Radu, Anda sangat bebas untuk menghubungi saya dan saya akan dengan senang hati menjawab Anda karena Anda juga dapat membantu orang lain setelah Anda menerima pinjaman Anda.

  ReplyDelete